טיפול באקנה

אקנה זהו נושא כאוב וכואב, יש המון לקוחות ששואלים אותי איך מטפלים באקנה ומה צריך לעשות כדי להיפטר ממנו. אז נכון, אקנה – מחלת עור מאד כואבת ומציקה, אבל יש טיפול לאקנה. ישנם סוגים שונים של טיפול באקנה: טיפול פנים לאקנה שנעשה על ידי קוסמטיקאית מוסמכת בקליניקה שלנו בצורה מקצועית, טיפול טבעי לאקנה שבוודאי עוזר להקל על כמות ומצב הפצעים ויש גם טיפול תרופתי. המידע שבאתר מיועד בעיקר ללקוחות שסובלים מאקנה קל עד קשה (אקנה וולגריס) ויתן לכם את הכלים לטפל באקנה שלכם ולהקל את חומרתו. המאמר מפרט מה זה אקנה, איך נוצר אקנה, מהי שיטת הטיפול באקנה, מהם החומרים הפעילים בטיפול באקנה ואחרי כמה זמן אפשר להרגיש שיפור משמעותי. המשיכו לקרוא

מה זה אקנה?

הדעה הרווחת היא שהאקנה, מחלת עור שתישאר אתנו לתקופה ארוכה וגם אחרי שהמחלה תעבור יישארו לנו המון צלקות על העור. אז נכון, אקנה קשה יכול להישאר אתנו גם תקופה ארוכה של בין 5-10 שנים, תלוי בחומרת המצב ובסוג האקנה. 

באמת מגיעים אלי מטופלים באופן קבוע כדי לבצע גם טיפולים מונעים ולא רק טיפולים שמטרתם למגר את המחלה. כי אם לא נטפל באופן קבוע במחלה, עם חומרים פעילים, ונשמור על העור שלנו מאוזן, האקנה יתפרץ שוב. 

איך מתחילה בעיית האקנה? האם אפשר למנוע את מחלת האקנה? ומה היא שיטת הטיפול באקנה?

איך נוצר אקנה?

הבעיה מתחילה כאשר העור שלנו מייצר יותר מדי שומנים, הנקראים "חלב" בשילוב עם סתימה בזקיק השערה. למה העור שלנו מייצר עודף שומנים? יש לכך סיבות רבות, אפילו הניסיון שלנו לייבש את העור לעתים גורם לו לעשות את הפעולה ההפוכה ולהתחיל לייצר "ארטילריה" של שומנים בדיוק כפי שכשאנחנו לא אוכלים הרבה זמן הגוף שלנו מייצר עודף סוכרים.

רוב הפעמים שמתחיל אקנה זה קשור להורמונים ולכן האקנה נפוץ בעיקר בגיל ההתבגרות, בעת שהגוף שלנו מוצף בהורמונים.

העור שלנו מתחלף חדשות לבקרים, הבעיה מתחילה כאשר יש עודף ייצור של שומנים בעור, זה מוביל לסתימה בבסיס השערה. סתימה זו גורמת לחיידק הפ. אקנה לשגשג בסביבה ללא חמצן (אנ-אירובית) מה שגורם להיווצרות הראשים הלבנים או השחורים שנקראים בשפה המקצועית "קומודונים". 

בנוסף, תנאי היגיינה ירודה, כמו: אי-שטיפת ידיים ונגיעה בפנים, אפילו האוויר המזוהם שסובב אותנו, איפור שלא הסרנו כמו שצריך, שומן שמגיע מקרם השיער ואפילו ציפית של כרית שלא הוחלפה מדי יום מחמירים את המצב. כך נוצרים הפצעונים שהם המצב הדלקתי של העור וזהו למעשה אקנה.   

האם אפשר למנוע את מחלת האקנה?

לפעמים לקוחות מגיעים אלי והם משוכנעים שאקנה התפרץ אצלם בגלל שאכלו יותר מדי מתוקים או יותר מדי שומנים או אפילו מוצרי חלב או בגלל שהם לחוצים ומושפעים מ'סטרס' בחיים האישיים שלהם. 

בואו נבצע אבחנה בין עור שמנוני עם "פצעי בגרות" (דרך אגב, בטוח שבעזרת תזונה נכונה אפשר להפחית את שמנוניות העור וגם חלק מהפצעונים יעברו), אבל האקנה הקשה בהחלט צריך טריגר שיפעיל אותו, כגון: שינוי הורמונלי שגורם לעור שלנו לייצר את עודף השומנים, שינוי הורמונלי במצב של הריון ולאחר לידה ועוד. 

לכן כדאי לאבחן את מצב העור טרם תחילת סדרת הטיפולים. הגיעו אלי מטופלים שהיו בטוחים שהם סובלים מאקנה ולאחר ביצוע תהליך האבחון היה מדובר בפצעי בגרות שעם טיפול נכון ומריחת התכשירים שהמלצתי להם, עברו די מהר. לבין מטופלים שבאמת סבלו מאקנה וולגריס, שזה האקנה הכי קשה שיכול להיות, שאז לא היו שאלות, ישר ניגשנו לטיפול. 

ולכן, כדאי להגיע לפגישת אבחון ולהבין היכן אתם ממוקמים על ה'סקאלה'.

מה היא שיטת הטיפול באקנה?

אז כפי שכבר ציינו, כדי שמחלת האקנה תתפרץ צריך שהעור יפריש כמויות גדולות מדי של שומן, בשילוב תאים מתים שיעשו סתימה בעור, בתוספת חיידקים שמצטרפים לחגיגה וכך מתפרצת המחלה ש-80% מהאוכלוסייה סובלים ממנה בשלב כזה או אחר בחייהם.

שיטת הטיפול גם היא משתנה בהתאם לסוג האקנה, בהתאם לחומרתו ובהתאם לשלב שבו האקנה נמצא (ראשי מוגלה? צלקות? פצעים אדומים?), כמובן שלכל סוג של מצב מתאימים את הטיפול ואת התכשירים המיועדים לטיפול משלים בבית. 

איך בכל זאת אפשר להקל על אקנה? יש מספר דברים קטנים, אבל חשובים שכל אחד שסובל מאקנה כדאי שיעשה בביתו: הימנעו ממריחת חומרים שומניים על השיער, הקפידו הקפדת יתר על היגיינה (היגיינת המברשות, שטיפת ידיים דחופה, שטיפת הפנים וכו'), דבר נוסף ומאד חשוב שאפשר לעשות הוא להחליף את הציפה של הכרית בתדירות גבוהה, כל לילה תישנו על צד אחר של הכרית והחליפו את הציפה אחת ליומיים, זה יקל מאד על המצב, כמו כן, רצוי לנגב את הפנים עם נייר סופג (ולא עם מגבת). 

קריאה נוספת: 7 טיפים חשובים לטיפול באקנה

אחרי כמה זמן אפשר להרגיש הקלה משמעותית באקנה?

אקנה הוא כמו ריצה למרחקים ארוכים, לא מדובר בספרינט וגמרנו. כשמדובר באקנה צריכים להיות מאד עקביים וסבלניים. סדרת טיפול באקנה יכולה לקחת בין שלושה חודשים לחצי שנה ומדובר בטיפול עקבי של קוסמטיקאית בשילוב טיפול בעזרת חומרים משלימים בבית. 

אם עברנו את הגל הקשה של המחלה חשוב להקפיד על טיפול מונע, מומלץ להגיע לטיפול מונע אחת לחודש. 

חומרים טבעיים שיכולים להקל על האקנה

לצד הטיפול בחומרים כימיים, יש כמובן את האסכולה שתומכת בשימוש בחומרים טבעיים, כגון: שמן עץ התה, תמצית קינמון, תמצית צמח הקלנדולה שידוע כמחטא את העור, מסכת סודה לשתייה וכו'. כמובן שאם אתם סובלים מעור אדמומי, לא כדאי שתשפשפו אותו עם אחד מהחומרים הללו, כי זה עלול להחמיר את המצב. 

חברות הקוסמטיקה לוקחות מהחומרים הטבעיים רק את החומרים הפעילים ומרכזים אותם לתמצית טבעית לטיפול. בכל מקרה כדאי להיוועץ עם קוסמטיקאית מומחית לפתרון בעיות אקנה.  

מהם החומרים הפעילים שבעזרתם מטפלים באקנה?

חומצה סליצילית – חומצה שעושה עבורנו סוג של פילינג תת-עורי, החומצה חודרת לבין שכבות העור ומורידה את כל השכבות המתות שכבה אחר שכבה באופן שיטתי, החומצה עוזרת לנו בתהליך חילוף החומרים והסרת השכבות המתות של העור כדי שלא תהיה הסתימה הזו בעור שדיברנו עליה קודם לכן. 

בקליניקה תוכלו לרכוש, כטיפול משלים, סבון המבוסס על חומצה סליצילית לטיפול בבית, כמובן שבפעולה זו העור מתייבש ולכן כל טיפול בחומצה סליצילית מחייב טיפול בקרם משלים. 

חומצה אזלאיט – חומצה נוספת שמאד עוזרת להיפטר מהאקנה ומהכתמים על העור זוהי חומצה אזלאיט. חומצה זו טובה גם לטיפול בפיגמנטציה. מדוע חשוב השימוש בחומצה אזלאיט? כי כשיש דלקת, העור מייצר יותר מלנין כדי להתגבר על הדלקת ואז נוצרים כתמים על העור וגם צלקות. החומצה עושה פעולה כפולה ועובדת גם על הפיגמנטציה וגם על הצלקות. 

כשיש אקנה לא צריך רק לייבש, אלא לרפא את העור, ולייצב אותו למצב שהוא יהיה עור בריא, שלא יהיה שומני, שלא יהיו תאים מתים וגם שלא יהיו חיידקים. ככה מטפלים באקנה. פעולת הייבוש צריכה להיות משולבת בטיפול בחומצות נוספות שמסייעות לעשות פעולות תת-עוריות, בשילוב קרם לחות – בזכותן אפשר להיפטר מהאקנה במהירות.

ישנם כמובן חומרים נוספים הלוקחים חלק פעיל בטיפול באקנה, כאמור, בכדי להיפטר מהאקנה נדרשת עבודה עקבית ויסודית. בכל מקרה, אין לטפל במחלה לבד, אלא להיעזר בקוסמטיקאית מוסמכת המומחית לפתרון בעיות עור.